رخدادهای سیاسی

مروری بر رخدادهای سیاسی کشور و جامعه بین المللی

رخدادهای سیاسی

مروری بر رخدادهای سیاسی کشور و جامعه بین المللی

پاسخ به یک سوال ساده؛ ایران در مذاکرات ژنو چه داده و چه گرفته است؟

گروه بین الملل- رجانیوز: با پایان سلسله مذاکرات ایران و 5+1 در ژنو و انتشار متن کامل توافقنامه نهایی، ریز تعهدات طرفین به یکدیگر مشخص شد.


به گزارش رجانیوز یکی از اولین سوالاتی که پس از انتشار این متن در اذهان متبادر می شود آن است که ایران چه داده و در مقابل چه گرفته است.


با آنالیز دقیق و جزء به جزء تعهدات طرفین به یکدیگر طی 6 ماه آینده، به ترتیب تعهدات ایران به 5+1  و تعهدات 5+1 به ایران را می توان اینگونه برآورد کرد:



 تعهدات ایران به طرف مقابل عبارتند از:


1. غنی سازی اورانیوم به سطح بالاتر از 5% کاملا متوقف می شود.


2. 196 کیلوگرم مواد 20 درصد غنی سازی شده در ایران خنثی می شود با این تفاوت که نیمی از آن قابل غنی          سازی مجدد است و نیمی از آن قابلیت غنی سازی مجدد را نیز ندارد.


3. فعالیت در اراک و نطنز و فردو به هیچ عنوان نباید گسترش یابد.


4. در نطنز هیچ ماشین جدیدی نصب نشود.


5.  ماشین های جدید نصب شده ولی فعال نشده، فعال نشود.


6. ماشین های خراب در فردو و نطنز صرفا با ماشین هایی از همان نوع جایگزین شود.


7. چهار آبشار  موجود در فردو، اورانیوم را فقط تا سقف 5 درصد غنی سازی کند.


8. دوازده آبشار دیگر در فردو فعال نشود.


9. در فردو ارتباطی بین آبشارها برقرار نشود.


10. در اراک آب سنگین به تاسیسات حمل نمی شود.


11.  هیچ نوع فعالیت بازفرآوری انجام نمی شود. (به معنای تعطیل شدن تمامی فعالیت های آب سنگین)


12. هیچ نوع تاسیسات بازفرآوری ساخته نمی شود.


13.  راکتور اراک سوخت گذاری نمی شود. 


14. سوخت جدید برای راکتور اراک تولید نمی شود.


15.  سوخت «تولید شده» برای راکتور اراک «تست» نمی شود.


16.  مواد 5 درصد بیش از 10 هزارکیلوی فعلی که در آینده تولید می شود اکسید (بی اثر) خواهد شد.


17.  اطلاعات مربوط به طرح‌ و نقشه‌های ایران برای تأسیسات هسته‌ای به آژانس ارائه می شود.


18. توصیف و شرحی کامل از ساختمان هر یک از سایت‌های هسته‌ای ارائه می شود.


19.  توصیف و شرحی کامل از گستره عملیات‌های هر یک از تأسیساتی که به طور خاص به فعالیت‌های                     هسته‌ای مشغول هستند ارائه می شود.


20.  ارائه اطلاعات در مورد معادن موجود در کشور


21.   ارائه اطلاعات درباره شرکت‌های نورد اورانیوم


22.  ارائه اطلاعات درباره منبع مواد


23.  نهایی کردن توافق درباره پادمان ها در اراک


24.  دسترسی به بایگانی دوربین های آفلاین


25.   دسترسی به کارگاه های مونتاژ


26. دسترسی به تولید چرخنده های سانتریفیوژ


27.  عدم تولید ماشین بیشتر در کارگاه ها جزء برای جانشینی


 


و در مقابل 5+1 متعهد می شود:


1.     فراهم کردن امکان ماندن صادرات نفت ایران «در حد فعلی» و توقف روند کم کردن 20 درصد از آن هر 6                  ماه و دریافت مقدار مورد توافقی از پول نفتی که از این پس فروخته می شود.


2.        برقراری بیمه حمل و نقل برای صادرات نفت ایران «با میزان فعلی»


3.   «تعلیق» تحریم صادرات پتروشمی ایران


4.   «تعلیق» تحریم طلا و فلزات گرانبها


5.   «تعلیق» تحریم خودرو


6.   «تعلیق» تحریم قطعات هواپیما


7.   «تعلیق» تحریم خطوط هوایی بویژه ایران ایر


8.   عدم اعمال «تحریم جدید» در شورای امنیت، اروپا و امریکا


9.   ایجاد یک کانال مالی با استفاده از عواید نفتی خود ایران که در خارج از این کشور مسدود شده برای خرید              محصولات خوراکی و کشاورزی، دارو، ادوات پزشکی و خسارات پزشکی که در خارج بر ایران تحمیل شده.

ترجمه رسمی متن کامل توافقنامه هسته‌ای ایران و ۱+۵


به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران متن توافقنامه ایران و 1+5 را منتشر کرد که به این شرح می‌باشد. همچنین متن این توافقنامه به زبان انگلیسی منتشر شده است که می‌توانید در اینجا ملاحظه فرمایید.


 


برنامه اقدام مشترک


مقدمه:


هدف این مذاکرات رسیدن به یک راه حل جامع مورد توافق و بلند مدت است به نحوی که تضمین کند برنامه هسته‌ای ایران کاملاً صلح آمیز باقی خواهد ماند. ایران اعلام می‌نماید تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی یا گسترش سلاح هسته‌ای نیست. راه حل جامع مذکور مبتنی بر این اقدامات اولیه بوده و به یک گام نهایی منجر خواهد شد که دوره زمانی آن مورد توافق قرار گرفته و به رفع نگرانی‌ها می‌انجامد. این راه حل جامع، ایران را قادر می سازد تا به طور کامل از حقوق خود در بهره گیری از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز بر اساس مواد مرتبط در معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و با رعایت تعهدات خود بر طبق معاهده از آن برخوردار شود. این راه حل جامع متضمن یک برنامه غنی سازی با تعریف مشترک و محدودیت‌های عملی و اقدامات شفاف ساز به منظور تضمین ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای می‌باشد. این راه حل جامع به مثابه یک مجموعه منسجم خواهد بود که هیچ بخشی از آن مورد توافق قرار نمی‌گیرد مگر آنکه در مورد تمامی بخش‌های آن توافق حاصل شود. این راه حل جامع شامل یک فرایند متقابل و قدم به قدم می‌باشد و به رفع همه جانبه تمامی تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی مربوط به برنامه هسته‌ای ایران می‌انجامد.


در فاصله میان گام‌های اولیه و گام آخر، گام‌های دیگری از جمله پرداختن به قطعنامه‌های شورای امنیت با هدف پایان رضایت بخش بررسی موضوع توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد وجود خواهد داشت. 3+3 یا 1+5 و ایران مسئول نهایی کردن و اجرای قدم‌های مورد توافق میان- مدت و راه حل جامع با حسن نیت خواهند بود. یک کمیسیون مشترک از 3+3 و ایران برای نظارت بر اجرای اقدامات میان مدت و بررسی مسائلی که ممکن است پدید آیند، تشکیل خواهد گردید، در حالی که آژانس مسئولیت راستی آزمایی اقدامات مربوط به موضوع هسته‌ای را بر عهده خواهد داشت. این کمیسون مشترک برای تسهیل حل و فصل مسائل مورد نگرانی گذشته و حال با آژانس همکاری خواهد کرد.


عناصر گام اول


گام اول دارای دوره زمانی شش ماهه خواهد بود و با توافق متقابل قابل تمدید می‌باشد. در این دوره همه اعضاء،با حسن نیت، در جهت حفظ فضای سازنده در مذاکرات فعالیت خواهند کرد.


ایران اقدامات داوطلبانه زیر را به انجام خواهد رساند:


- نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد را به صورت اکسید 20 درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 20 درصد را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق نماید. خط برگشت پذیر نیز وجود نداشته باشد.


- ایران اعلام می‌کند که برای این دوره 6 ماهه، اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی سازی نکند.


- ایران اعلام می‌کند که فعالیت‌های خود در تاسیسات سوخت هسته‌ای نطنز، فوردو و یا راکتور اراک را که توسط آژانس با نام IR-40 شناسائی می‌شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.


- همانگونه که ایران در برنامه عملیاتی کردن تاسیسات تبدیل مواد، به آژانس اعلام کرده است، با آغاز خط تبدیل مواد UF6غنی شده تا 5 درصد بهUO2، ایران تصمیم دارد موادUF6  جدیدا غنی شده تاسطح 5 درصد طی 6 ماه آینده را به اکسید تبدیل کند.


- محل‌های جدید برای غنی سازی ایجاد نمی‌شود.


- ایران برنامه تحقیق و توسعه (R & D) تحت نظارت، از جمله برنامه تحقیق و توسعه جاری غنی سازی خود را که با هدف انباشت اورانیوم غنی شده صورت نمی‌گیرد، ادامه خواهد داد.


- عدم بازفرآوری یا ساخت تاسیساتی که توانایی بازفرآوری داشته باشند.


نظارت‌های بیشتر:


- ارائه اطلاعات مشخص به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامل اطلاعات در خصوص طرحهای تاسیسات هسته‌ای ایران، توصیف ساختمان‌ها در هر یک از سایت‌های هسته‌ای، توصیفی از سطح عملیاتی که در هریک از اماکن که به فعالیت‌های هسته‌ای مشخص اشتغال دارند، اطلاعات در خصوص معادن و تخلیص و اطلاعات در خصوص منابع اولیه.


- ارائه پرسشنامه جدید فنی راکتور اراک به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می‌شود.


- اتخاذ گام‌های لازم برای موافقت با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انعقاد "رهیافت پادمان" در مورد راکتور اراک که توسط آژانس با نام IR-40 شناسایی می‌شود.


- دسترسی روزانه بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به فردو و نطنز با هدف بررسی فایل‌های ضبط شده دوربین‌ها در مواقعی که آن‌ها برای بازرسی دوره‌ای موسوم به DIV ،IIV ،PIV  و بازرسی‌های سرزده در سایت حضور ندارند.


- دسترسی هدایت شده بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به:


o کارگاه‌های مونتاژ سانتریفیوژ


o کارگاه‌های تولید روتورسانتریفیوژ و محل‌های نگهداری،


o و معادن اورانیوم و تخلیص اورانیوم


در مقابل، 3+3، اقدامات داوطلبانه زیررا انجام خواهند داد:


- توقف تلاش برای کاهش خرید نفت خام ایران به نحوی که مشتریان فعلی بتوانند میانگین میزان کنونی خرید نفت خام خود از ایران را کماکان ادامه دهند. بازگشت مبالغ مشخص از عواید فروش نفت ایران در خارج از کشور به ایران. در مورد معاملات نفتی مذکور، تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا بر بیمه و خدمات حمل و نقل مرتبط، تعلیق می‌شوند.


- تعلیق تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا بر:


o صادرات پتروشیمی ایران و نیز تعلیق تحریم خدمات مرتبط


o طلا و فلزات گرانبها، وتعلیق تحریم خدمات مرتبط


- تعلیق تحریم‌های آمریکا بر صنعت خودرو و تعلیق تحریم‌های خدمات مرتبط


- صدور گواهی عرضه ونصب قطعات یدکی برای ایمنی پرواز هواپیماهای غیرنظامی ایران و خدمات مرتبط.


- صدور گواهی بازرسی‌های مرتبط با ایمنی و تعمیرات در ایران و همچنین خدمات مرتبط


- عدم صدور قطعنامه‌های جدیدتحریم هسته‌ای توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد


- عدم صدور قطعنامه‌های جدیدتحریم هسته‌ای از سوی اتحادیه اروپا


- دولت امریکا، در چارچوب اختیارات قانونی رئیس جمهور و کنگره ازتحمیل تحریم‌های جدید هسته‌ای خودداری خواهد کرد.


- یک کانال مالی به منظور تسهیلات تجارت امور انساندوستانه برای تامین نیازهای داخلی ایران با استفاده از درآمدهای نفتی ایران در خارج از کشور ایجاد خواهد شد.


- تجات امور انساندوستانه شامل مراودات تجاری مرتبط با تولیدات غذایی و کشاورزی، دارو، تجهیزات دارویی و مخارج پزشکی بیماران خارج از کشور خواهد بود. این کانال مالی شامل بانکهای خارجی مشخص و بانک‌های ایرانی غیرتحریم شده خواهد بود که به هنگام ایجاد این کانال مشخص خواهند شد.


o کانال مزبور همچنین موارد را در بر می‌گیرد


- نقل و انتقال‌های مالی مورد نیاز برای پرداخت تعهدات ایران به سازمان ملل متحد


- پرداخت مستقیم شهریه به دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها برای دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور تا مبلغ توافق شده برای یک دوره شش ماهه.


- افزایش آستانه برای اخذ مجوزهای اتحادیه اروپا جهت تبادلات مالی تجارت موارد غیرتحریمی تا مبلغ مورد توافق.


عناصر گام نهایی راه حل جامع*


گام نهایی راه حل جامع که اعضا قصد دارند مذاکره در خصوص آن را در کمتر از یک سال بعد از تصویب این سند، به پایان رسانده و اجرای آن را شروع کنند، عبارتنداز:


- دارای دوره زمانی بلندمدت مشخصی خواهد بود که مدت آن مورد توافق قرار خواهد گرفت.


- بیانگر حقوق و تعهدات اعضاء معاهده عدم گسترش سلاح‌های هسته‌ای و موافقتنامه‌های پادمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باشد.


- بطور همه جانبه تحریم‌های هسته‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد و تحریم‌های چندجانبه و تحریم‌های ملی را برداشته و از جمله گام‌هایی برای دسترسی به حوزه‌های تجاری، فنآوری، مالی و انرژی را بر مبنای یک برنامه تنظیمی که در خصوص آن توافق به عمل خواهد آمد را اتخاذ نماید.


- متضمن یک برنامه غنی سازی باشد که توسط طرفین تعریف می‌گردد، برنامه‌ای که شاخصه‌های آن با موافقت طرفین و منطبق با نیازهای عملی، با محدودیت‌های مورد توافق در خصوص دامنه و سطح فعالیت‌های غنی سازی، ظرفیت غنی سازی، محل‌هایی که در آن غنی سازی انجام می‌شود و ذخایر اورانیوم غنی شده برای دوره زمانی که مورد توافق قرار می‌گیرد، تعیین می‌گردد.


- نگرانی‌های مرتبط با رآکتور اراک که توسط آژانس با نامIR-40 شناخته می‌شود، را کاملا برطرف نماید. بازفرآوری و یا احداث تاسیساتی که قادر به بازفرآوری باشد، ایجاد نخواهد شد.


- اقدامات شفاف ساز و با نظارت بیشترمورد توافق را به طور کامل به اجراء درآورد. پروتکل الحاقی در چارچوب اختیارات رئیس جمهور و مجلس شورای اسلامی تصویب و به اجراء درآید.


- شامل همکاری بین‌المللی هسته‌ای غیر نظامی باشد، که این همکاری‌ها از جمله در خصوص دستیابی به راکتورهای مدرن آب سبک قدرت و تحقیقاتی و تجهیزات مرتبط و نیز عرضه سوخت هسته‌ای مدرن و برنامه های تحقیق و توسعه (R&D) مورد توافق می‌باشد.


به دنبال اجرای موفق گام نهایی راه حل جامع و با سپری شدن کامل دوره زمانی گام نهایی، با برنامه هسته‌ای ایران مانند برنامه هر کشور غیرهسته‌ای دیگر عضو NPT رفتار خواهد شد.


* در خصوص گام نهایی و هر یک از گامهای میانی، این اصل اساسی که «تا در مورد همه چیز توافق نشود، در خصوص هیچ چیزی توافق حاصل نشده است» اعمال می‌شود.


 


***


در این توافقنامه بندی وجود دارد که توضیحاتی در ذیل سند (پی نوشت) ارائه شده است که متاسفانه در ترجمه وزارت خارجه به آن اشاره ای نشده است.


- ایران اعلام می‌کند که فعالیت‌های خود در تاسیسات سوخت هسته‌ای نطنز (1)، فوردو (2) و یا راکتور اراک (3) را که توسط آژانس با نام IR-40  شناسائی می‌شود، بیش از این گسترش نخواهد داد.


1- به این معنی که طی شش ماه، ایران به سانتریفیوژهایی که نصب شده‌اند ولی غنی سازی اورانیوم انجام نمی دهند گاز UF6 تزریق ننماید. سانتریفیوژهای اضافی نصب ننماید. ایران اعلام می‌کند که طی شش ماه اول سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهایی از همان نوع جایگزین می‌کند.


2- در چهار آبشار سایت فردو که در حال حاضر غنی سازی اورانیوم انجام می‌دهند، از این پس غنی سازی بالای 5 درصد انجام نخواهد گرفت و ظرفیت غنی سازی افزایش نخواهد یافت. گاز UF6 به دوازده آبشار دیگر تزریق نمی شود تا در وضعیت غیرعملیاتی باقی بمانند. بین آبشارها اتصال وجود نخواهد داشت. ایران اعلام می‌کند که طی شش ماه اول، سانتریفیوژهای موجود را با سانتریفیوژهای همان نوع جایگزین می‌کند.


3- ایران اعلام می کند که برای رفع نگرانی‌های مربوط به احداث راکتور اراک برای شش ماه به راکتور سوخت تزریق نخواهد شد، یا آب سنگین را به سایت راکتور منتقل نمی‌کند و سوخت جدید را آزمایش نکرده یا سوخت بیشتر برای راکتور تولید نخواهد شد و تجهیزات اصلی باقی مانده نصب نخواهد شد.


4. مطابق برنامه های ایران، تولید سانتریفیوژ در ایران در این شش ماه مخصوص به جایگزینی سانتریفیوژهای آسیب دیده خواهد بود.


5. «تحریم خدمات مرتبط» به معنی هرگونه خدمات موضوع تحریم‌های اجرایی آمریکا یا اتحادیه اروپا، از قبیل بیمه، حمل و نقل یا مالی می‌باشد، تا جایی که هر یک از خدمات مذکور، مرتبط با تحریم بوده و برای تسهیل نقل و انتقالات مالی مورد نظر لازم باشد. این خدمات می‌تواند شامل نهادهای ایرانی تحریم نشده باشد.


6. رفع تحریم‌ها می‌تواند دربرگیرنده هر خط هوایی ایرانی تحریم نشده و نیز ایران ایر شود.


طوط قرمز ایران، "خطوط قرمز" هستند و و حذف شدنی هم نیستند

خبرگزاری تسنیم: مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در پاسخ به این سوال که اگر طرف مقابل همچون دور قبل بر حذف خطوط قرمز ایران در فعالیت‌های هسته‌ای تاکید داشته باشد گفت:خطوط قرمز ایران، "خطوط قرمز" هستند و و حذف شدنی هم نیستند.

سید عباس عراقچی مذاکره کننده ارشد هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار ازاعزامی خبرگزاری تسنیم به ژنو، در پاسخ به این سوال که اگر طرف مقابل همچون دور قبل بر حذف خطوط قرمز ایران در فعالیت‌های هسته‌ای تاکید داشته باشد، پاسخ کشورمان به این تاکید چه خواهد بود؟ گفت:خطوط قرمز ایران، "خطوط قرمز" هستند و حذف شدنی هم نیستند.
وی افزود: ما با این درک که دو طرف خطوط قرمز یکدیگر را رعایت کنند، وارد مذاکرات هسته‌ای شده‌ایم. عضو تیم مذاکره کننده کشورمان همچنین تصریح کرد: باید اجازه بدهیم که فعلا مذاکرات پیش برود.
عراقچی در پاسخ به این سوال که آیا طرف مقابل هم خطوط قرمزی دارند یا خیر؟ پاسخ داد:خط قرمز آنها هر گونه ظرفیتی است که منجر به تولید سلاح هسته ای شود و انها غنی سازی در داخل خاک ایران را خط قرمز نمی دانند بلکه تولید سلاح هسته‌ای را در کلیت موضوع، خط قرمز می‌دانند

لحظه به لحظه با ژنو 3

ه گزارش خبرگزاری فارس، شهر ژنو از روز چهارشنبه 29 آبان به فاصله 10 روز بعد از نشست قبلی و برای سومین بار در دولت یازدهم میزبان مذاکرات ایران و گروه 1+5 است.


جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که تن به زیاده خواهی‌ها نمی‌دهد و هیچ پیش شرطی را نمی‌پذیرد.


مقامات کشورمان همواره اعلام کرده‌اند که موضوع غنی سازی به هیچ وجه قابل مذاکره نیست.


در نشست قبلی که به مدت سه روز 16، 17 و 18 آبان (هفتم، هشتم و نهم نوامبر) با حضور وزرای خارجه ایران، آمریکا، روسیه،‌ انگلستان، فرانسه، آلمان، قائم مقام وزیر خارجه چین و کاترین اشتون در این شهر برگزار شد و البته تا نیمه شب 19 آبان نیز به طول انجامید قرار بود توافقنامه‌ای بین طرفین به امضا برسد که به دلیل ارائه یکسری اصلاحیه‌ها از سوی فرانسه و طرح مواضع حداکثری، تفاهمی حاصل نشد و در نهایت توافق شد نشست بعدی در 20 نوامبر در این شهر برگزار شود.


نظر به اهمیت این اخبار، خبرگزاری فارس اخبار لحظه به لحظه از این مذاکرات و حواشی آن را در اختیار مخاطبان محترم قرار می‌دهد. همچنین اخبار روز گذشته را می‌توانید در اینجا ملاحظه کنید.


 


22:45 گفت‌وگوی تلفنی پوتین و اولاند درباره برنامه هسته‌ای ایران


21:26 نماینده آلمان: حضور وستروله در ژنو هنوز مشخص نیست


20:51 ریابکوف: مذاکرات کُند اما رو به جلو پیش می‌رود/ ما امیدواریم


19:27 نتانیاهو: قول می‌دهم ایران به سلاح هسته‌ای نمی‌رسد/پیام ویدئویی ظریف تبلیغاتی بود


19:26 سنای آمریکا هفته آینده لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی می‌کند


18:56 مان: مذاکره بین اشتون و ظریف مفید بود/ فعالیت‌های فشرده در ژنو


18:40 یک منبع نزدیک به تیم ایرانی: بحث‌های مفیدی بین ظریف و اشتون صورت گرفت


18:37 عراقچی: مذاکرات خوب و خیلی جدی بود/فعلا برنامه‌ای برای ملاقات‌های دوجانبه نداریم


18:30 دیدار ظریف و اشتون پایان یافت/20:30 به وقت تهران؛ ادامه مذاکرات


18:22 رویترز: وزرای خارجه 1+5 به احتمال زیاد فردا به ژنو می‌روند


18:01 سفیر انگلیس در واشنگتن: تحریم‌های جدید اجماع بین‌المللی در تحریم‌ ایران را از بین می‌برد


17:05 نشست ظریف و اشتون از سر گرفته شد


16:29 ریابکوف: مذاکرات بهتر از دور قبل پیش می‌رود


16:18 مان: اشتون و ظریف مذاکراتی بسیار اساسی و دقیق داشتند


15:54 روز اول مذاکرات در یک نگاه/ از عقب‌نشینی فرانسه تا سنگ‌اندازی رژیم صهیونیستی/همه نگاه‌ها به آینده


15:44 شائول موفاز: اسرائیل توانمندی نظامی حذف تهدید هسته‌ای ایران را ندارد


15:20 روانچی: در جلسه صبح روی متن صحبت نکردیم


15:10 آمریکا برای انعقاد توافقنامه با ایران عجله‌ای ندارد


15:02 تحلیل هاآرتص درباره تقسیم نقش «پلیس خوب-پلیس بد» در هیئت ایرانی


14:48 عراقچی: وارد محتوای مذاکرات شدیم


14:39 ظریف: بحث خوبی با اشتون داشتیم


14:28 پایان دیدار دوجانبه ظریف و اشتون


14:17 هنوز تصمیمی درباره سفر هیگ به ژنو گرفته نشده است


14:03 کانال 2 اسرائیل: نتانیاهو دست خالی از مسکو بازگشت


13:44 سفیر آمریکا در تل‌آویو: گزینه نظامی علیه ایران همچنان بر روی میز قرار دارد


13:29 وزرای خارجه 1+5 جمعه به ژنو می آیند؟


13:25 آلبرایت در حمایت از رویکرد اوباما در قبال ایران، به کنگره نامه نوشت


13:20 بایدن: کاهش تحریم‌های ایران اندک و موقتی خواهد بود


12:54 خوشبینی اکثر مذاکره‌کنندگان به نتیجه‌بخش بودن مذاکرات ژنو 3


12:32 دست‌یابی به توافق با ایران سخت است


12:17 تاکید ظریف بر مقابله با سیاست‌های تحمیلی برخی کشورها در عرصه بین‌الملل


12:08 ظریف: همسایگان در اولویت برتر سیاست خارجی ایران قرار دارند


12:00 احتمال حضور وزرای خارجه 1+5 در مذاکرات ژنو 3


11:52 تلاش اسرائیل برای یکسان نشان دادن موضع نتانیاهو و پوتین درباره ایران


11:36 نشست دوجانبه ظریف و اشتون در روز دوم مذاکرات آغاز شد


11:29 تلاش سفیر اسرائیل برای کم‌اهمیت جلوه دادن اختلافات واشنگتن و تل‌آویو بر سر ایران


11:29 مایکل مان: ظریف و اشتون ساعت 9 به وقت ژنو دیدار می‌کنند


11:28 فابیوس: غرب در رویارویی با ایران قاطع باشد/امیدوارم توافق در نشست «ژنو» حاصل شود


10:42 عراقچی: تا اعتماد مجدد بازسازی نشود قادر به ادامه مذاکرات سازنده نخواهیم بود/ از امروز اشتون به نمایندگی از هیئت‌ها با ظریف گفتگو می‌کند


10:37 صبحانه کاری ظریف با روسای سازمان‌های بین‌المللی مستقر در ژنو


10:23 عراقچی: هیچ توافقی که در آن غنی سازی از ابتدا تا انتها وجود نداشته باشد مورد پذیرش نیست


10:15 دیدار ریابکوف با وزیر امور خارجه ایران در ژنو


09:09 همه آنچه در روز اول مذاکرات ژنو 3 اتفاق افتاد


08:54 هوای ژنو سردتر شد، مذاکرات داغتر/بارش برف، شهر مذاکرات را سفیدپوش کرد


03:03 اینفوگرافی/ ژنو 3، روز اول


01:45 سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی: واشنگتن با تحریم بیشتر ایران حمایت متحدانش را از دست می‌دهد


00:35 برژینسکی: آمریکا فرصت تاریخی مذاکره با ایران را دریابد


00:12 کری: پذیرش غنی‌سازی ایران به فرایند مذاکرات بستگی دارد


00:05 دیدار هیئت ایرانی و آمریکایی آغاز شد