رخدادهای سیاسی

مروری بر رخدادهای سیاسی کشور و جامعه بین المللی

رخدادهای سیاسی

مروری بر رخدادهای سیاسی کشور و جامعه بین المللی

ویژگی‌های پهپاد جاسوسی آمریکا که شکار سپاه شد +تصاویر

هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا «Scan Eagle»، بسیار کوچک و غیرمسلح بوده و توسط نیروهای عملیات ویژه استفاده می‌شود

به گزارش جهان، در سالگرد شکار پهپاد جاسوسی RQ170 توسط نیروهای مسلح کشورمان در شرق کشور، امروز شاهد به دام افتادن یک فروند پهپاد شناسایی آمریکایی از نوع Scan Eagle به دست نیروی دریایی سپاه در منطقه خلیج فارس بودیم. 
 
این برای چندمین بار است که هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی اقدام به جمع آوری اطلاعات از مرزهای جمهوری اسلامی ایران کرده و هربار با مقابله نیروهای مسلح کشورمان مواجه می‌شوند. 
 
پهپاد Scan Eagle در ابتدا یک هواپیمای بدون سرنشین کوچک و کم هزینه بود که توسط شرکت «اینسیتو» که یکی از شرکت‌های تابعه بوئینگ است ساخته شد. 
 

هواپیمای بدون سرنشین اسکن ایگل 

به گزارش فارس،‌این هواپیما در ابتدا برای صنعت ماهیگیری و نظارت بر مناطق دریایی در هنگام ماهیگیری استفاده می‌شد اما بعدها تکنولوژی و قابلیت‌های آن بسیار افزایش یافت و امروز گونه‌های متفاوت آن برای تفنگداران دریایی آمریکا هزاران ساعت مأموریت را در عراق و مکان‌های دیگر انجام  داده‌اند. 
 
ارتقای تکنولوژی اسکن ایگل از سوی شرکت بوئینگ آنقدر افزایش یافت که از آن به عنوان یک هواپیمای بدون سرنشین قابل حمل برای نظارت و کنترل مستقل در شرایط جنگی نیز استفاده شد و از ماه اوت 2004 برای جنگ عراق در اختیار ارتش آمریکا قرار گرفت. 
 

پرتاب پهپاد اسکن ایگل از روی عرشه ناو 

درحال حاضر اسکن ایگل مجهز به یک دوربین الکترو اپتیکال، یک دوربین مادون قرمز و یک برجک ثابت سبک وزن با دامنه ارتباطات بیش از 100 کیلومتر و استقامت پرواز تا بیش از 20 ساعت است. 

 
سامانه تصویربرداری نصب شده بر روی پهپاد اسکن ایگل 
این هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکا، بسیار کوچک و غیرمسلح بوده و توسط نیروهای عملیات ویژه استفاده می‌شود. 
 
این پهپاد با 1.19 متر طول و 3.05 متر عرض (دو سر بال) و 18 کیلوگرم وزن برای پرواز نیاز به باند ندارد و در عوض با یک سامانه هوای فشرده به بالا پرتاب می‌شود و برای فرود هم یک جرثقیل با طناب و قلاب آن را در میان هوا می‌گیرد که تفنگداران دریایی آن را از روی ناوهای خود به پرواز در می‌آورند. 
 

پرتاب پهپاد اسکن ایگل از روی عرشه ناو 

پهپاد اسکن ایگل با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت و سقف پروازی 16000 پا می تواند بیش از 20 ساعت استقامت پروازی داشته باشد. 
 
در ماه گذشته نیز یک فروند هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی از نوع پریدیتور پس از تجاوز به حریم هوایی این در خلیج فارس، با واکنش سریع جنگنده‌های سپاه پاسداران روبرو و پس از شلیک جنگنده های سپاه به سمت آن، مجبور به ترک منطقه شد. 
 
تجهیز سپاه به رادارهای کشف و شناسایی دقیق و رصد لحظه‌ای تحرکات و اقدامات نیروهای فرامنطقه‌ای و آمریکایی در منطقه خلیج فارس باعث شد این بار نیز پهپاد آمریکایی به محض ورود به مرزهای جمهوری اسلامی، شکار شود. 
 
بنا بر این گزارش، چندی پیش جمهوری اسلامی ایران به صورت رسمی با ارسال نامه‌ای به سازمان ملل، ضمن محکوم کردن تجاوز پهپادهای آمریکایی به آسمان کشورمان، خواهان جلوگیری از این اقدامات شده بود.

واکنش احمدی نژاد به تصویب کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات در مجلس

رئیس جمهور با بیان اینکه همه تلاش خود را برای جلوگیری از به تصویب رسیدن قانونی برخلاف قانون اساسی را انجام می‌دهیم خطاب به نمایندگان مجلس گفت: نمایندگان مردم اجازه ندهند اقدامات خلاف قانون اساسی در پرونده کاری آنان ثبت شود.


به گزارش خبرنگار مهر، محمود احمدی نژاد در اولین همایش ملی قوه مجریه در حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران که صبح امروز یکشنبه درمرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی و با میزبانی معاونت حقوقی رئیس جمهور برگزار شد در واکنش به طرح اصلاح قانون انتخابات که کلیات آن امروز در مجلس تصویب شد، گفت: صرفنظر از اینکه این طرح به چه سرنوشتی دچار می‌شود نفسش خلاف قانون اساسی است و نمایندگانی که سوگند خوردند خلاف قانون عمل نکنند نباید پول، هزینه و وقت مردم را برای تصویب قانونی مغایر قانون اساسی صرف کنند.

وی انتخابات آزاد را حق مردم دانست و گفت: انتخابات آزاد هم اصالت دارد و هم ضرورت و اینکه حدود انتخاب رئیس جمهور بر اساس اعتقادات یک گروهی محدود شود درست نیست و این مغایر با روح قانون اساسی است.

رئیس جمهور افزود: اینکه رئیس جمهور کاغذ دستش بگیرد و برای تایید مذهبی بودن و یا سیاسی بودنش امضا جمع کند خلاف قانون است و با این طرح مجلس قانون اساسی تغییر می‌کند اما تغییر قانون اساسی راه خود را دارد و ما نباید کاری بکنیم که حضور مردم کم رنگ شود.

وی با بیان اینکه اصل 116 قانون اساسی نحوه برگزاری انتخابات را بر عهده قانون گذاشته است و نه ویژگی‌های رئیس جمهور را گفت: قانون اساسی ویژگی‌های رئیس جمهور را احصا کرده و در دو اصل نیز تاکید کرده که نظارت بر عهده شورای نگهبان است و تا به حال نیز همین طور بوده است.

احمدی نژاد گفت: بعضی‌ها فکر می‌کند اگر مردم را محدود کنند خودشان سر جای‌شان می‌مانند اما این طور نیست.

وی با تاکید بر اینکه ما همه تلاش خود را برای جلوگیری از نقض قانون به کار خواهیم برد، گفت: نمایندگان مردم هم نباید اجازه دهند این اقدام خلاف قانون اساسی در پرونده کاری آنان ثبت شود. اگر کسانی می خواهند وارد انتخابات شوند بروند به دنبال تامین نظر مردم تا مردم به آنان رای دهند.

رئیس جمهور ضمن انتقاد از این که طرح مجلس اختیارات وزارت کشور را محدود کرده است، گفت: مجلس چطور می‌خواهد اجرای انتخابات را که حق وزارت کشور است بگیرد و به دست دادستان کل بدهد. در طول 33 سال گذشته وزارت کشور انتخابات را بر عهده داشته و اگر اشتباهی داشته است برای همه بوده و اگر کارش درست بوده نیز برای همه بوده است و همه از این سیستم انتخاب شده‌اند.

وی افزود: این طرح تمام کارها و انتخابات گذشته را زیر سوال می‌برد و در این مقطع کار درستی نیست و به قول یک شخصی شوخی کرد و گفت که یک دفعه نام فرد را هم می‌نوشتند و خیال همه را راحت می‌کردند.

احمدی نژاد ادامه داد: بعضی‌ها خیال می‌کند هنوز در زمان قاجار هستیم و در زمان استبداد که یک مجلس پیدا کردیم و این مجلس پناه مردم است، خیر این طور نیست، دستاوردهای ملت و انقلاب فقط در مجلس خلاصه نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تلاش برای دخالت در حوزه اجرا قابل قبول نیست چرا که رئیس جمهور با انتخاب مستقیم مردم انتخاب می‌شود و رای حداقل 50 درصد به علاوه یک کل مردم ایران را دارد. اما نمایندگان که با حداقل رای مردم به مجلس می‌روند نمی‌توانند وظایف رئیس جمهور را محدود سازند.

ایران خطاب به شورای حکام بیانیه نوشت.چرا؟

در شرایطی که گفت‌و‌گو‌ها بر سر مساله هسته‌ای ایران ادامه دارد اما گزارش مغرضانه آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای و تهدید‌های جدید آمریکا مبنی بر افزایش تحریم‌ها باعث شد نماینده ایران در آژانس بیانیه‌ای صادر کند.

نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در بیانیه‌ای خطاب به شورای حکام این آژانس تأکید کرد تحریم‌های غرب هیچگونه تأثیری بر فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم نداشته‌ است و اگر تاسیسات هسته‌ای ایران مورد حمله قرار بگیرد از ان. پی. تی خارج خواهیم شد.

خبرگزاری رویترز از قول علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت در صورتی که تأسیسات هسته‌ای ایران مورد حمله قرار گیرد، این کشور از پیمان ان‌پی‌تی (پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای) خارج خواهد شد.

بیانیه ایران خطاب به شورای حکام اما در شرایطی صادر شده است که کمی قبل از آن نماینده آمریکا در آژانس هسته‌ای گفته بود که سه ماه فرصت دیپلماتیک برای حل و فصل مسئله هسته‌ای ایران وقت باقی است و همزمان هم کنگره آمریکا طرح تشدید تحریم‌ها علیه ایران را در پیش گرفته است.

سلطانیه در این بیانیه که به زبان انگلیسی منتشر شده گفته است: «[در صورت حمله] این امکان وجود دارد که مجلس (ایران)، دولت را مجبور کند تا بازرسی‌های آژانس را متوقف کرده یا حتی ایران را از پیمان ان‌پی‌تی خارج کند.»

بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای ایران به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

نماینده ایران افزوده است حمله نظامی، ایران را از غنی‌سازی اورانیوم بازنخواهد داشت. در این بیانیه آمده است: «ایران به فن‌آوری‌های غنی‌سازی دست یافته است و می‌تواند به آسانی تأسیساتی که آسیب می‌بینند را بازسازی کند.»

سلطانیه در بیانیه مفصل خود خطاب به شورای حکام سازمان می‌نویسد: «ایران کاملاً آمادگی یافتن راه‌حلی آبرومندانه بر مبنای مذاکره را دارد.» پیش از این نشست گروه ۱+۵ بین پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل به اضافه آلمان، از یک سو و ایران، از سوی دیگر صورت گرفت تا به راه حلی درباره مسئله هسته‌ای ایران برسد.

در مذاکرات ایران با گروه ۱+۵، غرب خواسته‌های نامعقولی از جمله توقف فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را مطرح کرد؛ ایران به عنوان یکی از اعضای منع گسترش تسلیحات هسته‌ای (NPT) خواهان به رسمیت شناخته شدن حقوق هسته‌ای خود از جمله غنی سازی اورانیوم است. در طرف مقابل غربی‌ها همچنان خواستار پیگیری رویکرد فشار و گفت‌وگو در برابر ایران هستند، در حالی که ایران بر رویکرد

گفت‌وگوـ همکاری تأکید می‌کند. سلطانیه در بیانیه خود تأکید کرد: «تحریم‌های غرب هیچ‌گونه تأثیری بر فعالیت‌های غنی‌سازی اورانیوم نداشته‌اند.»

در هر حال، دو هفته دیگر هیاتی متشکل از نمایندگان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای مذاکره درباره ابعاد گوناگون برنامه هسته‌ای ایران وارد کشورمان می‌شوند، آمانو، مدیرکل آژانس درباره حل برنامه هسته‌ای ایران به شیوه‌ای دیپلماتیک ابراز امیدواری کرد.

وی در نشست شورای حکام در وین اعلام کرد که نمایندگان وی ۱۳دسامبر (۲۳ آذر ماه) برای گفت‌وگو با مقامات ایرانی درباره برنامه هسته‌ای به تهران می‌آیند. اظهارات جدید آمانو در حالی مطرح می‌شود که وی حدود ۱۰ روز پیش گزارش جدید خود درخصوص برنامه هسته‌ای ایران را منتشر کرده بود.

آمانو در عین حال گفت: آژانس کاملا متعهد به حل برنامه هسته‌ای ایران از طریق گفت‌وگوست و این مذاکرات فرصتی را برای حل گفت‌وگو‌ها به شیوه‌ای دیپلماتیک فراهم می‌کند.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: آژانس از این نشست به عنوان فرصتی برای دادن اجازه به بازرسان برای دسترسی فوری به سایت پارچین استفاده می‌کند.

منبع :تریبون مستضعفین